Een centraal gelegen hotel voor jouw stedentrip in Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en ligt in het midwesten van het Apennijns Schiereiland. De stad is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels, maar strekt zich inmiddels uit tot aan de Tyrreense Zee. Rome heeft een rijke geschiedenis waarvan vele historische bezienswaardigheden, schitterende pleinen, paleizen en musea aan over zijn gehouden. Het historische stadscentrum bevindt zich dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vroeger was de stad ook de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk en is tot op de dag van vandaag is de paus ook gezeteld in deze stad. Hij voert het gezag over de dwergstaat Vaticaanstad, een enclave binnen de stad Rome.

Top-10 bezienswaardigheden Rome

Ga je Rome ontdekken tijdens een citytrip? Boek dan een hotel in Rome met een gunstige ligging. Op die manier kan je eenvoudig alle hotspots bezoeken. Veel plekken kan je per voet bereiken. Verder heeft de stad ook een uitstekend openbaar vervoer. Enkele suggesties voor centraal gelegen hotels in Rome zijn Hotel Piazza Venezia, Hotel Cosmopolitan en Relais Trevi 95 Hotel.

 

1. San Giovanni in Laterano Basiliek

De Basiliek van San Giovanni in Laterano is een zeer grote en belangrijke kerk in Rome. Keizer Constantijn de Grote stichtte de basiliek in 313 waardoor het de oudste kerk van de stad is.

 

2. Via Appia Antica

De Via Appia Antica was één van de belangrijkste wegen van de Romeinse tijd. De bouw van de Via Appia begon in 312 v.Chr. op initiatief van Appius Claudius Caecus. In eerste instantie voor een snelle verplaatsing van de troepen maar de weg kreeg ook een enorm economisch belang.

 

3. Piazza Navona

Piazza Navona ligt in één van de oudste wijken van Rome en de geschiedenis van dit plein gaat dan ook terug tot in de eerste eeuw. Oorspronkelijk was dit prachtige plein een groot atletiekstadion maar na de val van het Romeinse Rijk werden de tribunes bebouwd met huizen door de Romeinse burgers.

 

4. Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaarde historische gebouwen van Rome. Al vanaf 27 v.Chr. werd op de plek van het Pantheon een tempel gebouwd. Echter, na een grote brand is deze verwoest en is in 125 na Christus het Pantheon geheel herbouwd.

 

5. Trevifontein

De schitterende Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van de Italiaanse hoofdstad. De fontein ligt aan het Piazza di Trevi tegen de achtergevel van het Palazzo Poli. De naam Trevi komt van ‘tre via’ (drie wegen) doordat er vroeger namelijk drie wegen uitkwamen op het plein van de fontein.

 

6. Circus Maximus

Het Circus Maximus was in het verleden een groot stadion in het centrum van Rome voor de populaire wagenrennen. De eerste bouwstenen stammen uit de 6e eeuw v. Chr. maar tegenwoordig is het lastig voor te stellen dat hier een groot stadion met pracht en praal stond.

 

7. Colosseum

Het Colosseum is een van de meest indrukwekkende gebouwen in Rome. Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk bood plaats aan 50.000 toeschouwers en werd gebouwd door slaven.

 

8. Piazza del Popolo

Het Piazza del Popolo is een groot ovaal plein aan het Borghese Park. In het midden staat een grote Egyptische obelisk die rond de 16e eeuw werd teruggevonden in het voormalig Circus Maximus en werd verplaatst naar het Piazza del Popolo.

 

9. Vaticaanstad

Vaticaanstad is een enclave in de Italiaanse hoofdstad Rome en de kleinste onafhankelijke staat ter wereld met de Paus als staatshoofd. De dwergstaat is ontstaan in 1929 maar beschikt over vele bijzondere historische gebouwen en monumenten van verder uit het verleden. Eventueel kan je ook nog doorreizen naar Tivoli of Napoli.

 

10. Forum Romanum

Het Forum Romanum was het politieke, commerciële, juridische en religieuze centrum van Rome in het Romeinse tijd. Tegenwoordig zijn het voornamelijk monumenten en ruïnes van gebouwen met een rijke historie.

 

 

Leave a comment