De mooiste bestemmingen voor een vakantie naar Italië

Iedereen heeft andere associaties met Italië. Dit geeft al aan dat het een zeer gevarieerd vakantieland is, ideaal voor een last minute vakantie in Italië. Het landschap biedt zowel bergen als stranden, steden en rustige bergdorpen, cultuur en natuur. De Italianen houden van mooi, denkt u hierbij aan vormgeving van bijvoorbeeld kunst, mode en auto. De Italianen houden van lekker, denkt u hierbij aan de fantastische Italiaanse wijnen, de pizza en de fijne Italiaanse keuken. De Italianen zijn temperamentvol, dat ziet u terug in het kleurrijke leven van alledag en de romantiek van Italië. U mag als vakantieganger meegenieten van al deze zegeningen van het land. De website Reischeck.nl biedt u uitgebreide informatie en tips voor een vakantie naar Italië.

Italiaans eten

Een van de redenen voor een last minute vakantie in Italië is voor velen de kennismaking en herbeleving  van de originele Italiaanse keuken. De Italiaanse wijnen uit Toscane, de pizza in alle soorten en smaken, de typisch Italiaanse gerechten zoals spaghetti maar ook minder bekende visgerechten aan de kust zijn een streling voor uw smaakpapillen. Italiaans ijs stamt volgens de overlevering uit de 15e eeuw maar in de 20e eeuw werd het een wereldwijd begrip. De espresso is een ander voorbeeld. Ondanks de vele soorten koffie op de wereld spreekt de Italiaanse espresso een eigen taal. Verwen uzelf met een gezellige en ‘smakelijke’ vakantie.

Italiaanse cultuur

Liefhebbers van kunst en historie zullen zeker genieten van een vakantie in Italië. U heeft een luxe probleem want het aanbod van cultuur is gigantisch. Florence is een paradijs voor de liefhebbers van kunst. U vindt hier talloze musea en kunstgalerijen in een stad met fantastische architectuur. Kies voor een stedentrip in Napels, Florence, Verona, Palermo, Pisa of Milaan. Maak een historische en romantische trip naar Venetië en proef de sfeer op elk moment van de dag, de Canal Grande is het grootste en een van de vele kanalen in deze bijzondere stad. Rome staat bol van de historische en religieuze cultuur.  Het feit dat er 365 kerken en kathedralen zijn in de Rome en Vaticaanstad met een schat aan religieuze kunst geeft al aan dat het aanbod groot is, vergeet ook de musea en andere bezienswaardigheden.

Italiaanse kust

Ontspannen aan de kust kan tijdens een last minute vakantie aan de Italiaanse kust.  Denkt u hierbij aan de vele Italiaanse meren zoals het Comomeer met mogelijkheden voor watersport en gezellige en actieve strandvakanties. Kies voor de Siciliaanse stranden of de stranden bij Ligurië. Het voordeel van een vakantie aan de Italiaanse kust is dat u kunt kiezen voor luxe badplaatsen maar ook voor eenvoudige stranden zoals bij Campania en wat dacht u van de Elba eilanden. De Italiaanse kust is rijk aan natuurlijke schoonheid en cultuur.  Er is voor iedereen wel een strand dat aansluit bij uw vakantiewensen.

Top-10 mooiste vakantieregio’s van Italië

Italië is een land vol diversiteit, van het bergachtige noorden tot de zonnige zuidelijke kusten. Hier zijn tien prachtige Italiaanse vakantieregio’s die u niet mag missen, elk met zijn eigen unieke charme en bezienswaardigheden.

  1. Toscane

Ligging: Centraal-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Florence, Siena, Lucca, San Gimignano

Bezienswaardigheden: Wijngaarden van de Chianti, Toscaanse heuvels, Uffizi Gallery

Bezoek Toscane voor zijn glooiende heuvels, beroemde kunst en geschiedenis. U kunt genieten van wereldberoemde wijnen en de lokale keuken, of dwalen door steden die als openluchtmusea aanvoelen. Bekijk hier meer tips en info over Toscane.

  1. Amalfikust

Ligging: Zuid-Italië, Campanië

Leuke stadjes en dorpjes: Amalfi, Positano, Ravello

Bezienswaardigheden: De blauwe grot, adembenemende uitzichten op de Tyrrheense Zee

De kronkelige wegen langs de kliffen bieden een van de meest schilderachtige rijervaringen. Elk stadje heeft zijn eigen charme, van het chique Positano tot het rustige Ravello.

  1. Sicilië

Ligging: Zuid-Italië, eiland

Leuke stadjes en dorpjes: Palermo, Taormina, Syracuse

Bezienswaardigheden: Vallei van de Tempels, Etna vulkaan

Sicilië is een smeltkroes van culturen met prachtige stranden, oude ruïnes en heerlijke cuisine. Bezoek de oude Griekse en Romeinse locaties en proef de unieke smaken van de Siciliaanse keuken.

  1. Sardinië

Ligging: Westen van Italië, eiland

Leuke stadjes en dorpjes: Cagliari, Alghero, Olbia

Bezienswaardigheden: Costa Smeralda, Nuraghi forten

Van luxe resorts tot ongerepte natuur, Sardinië biedt voor ieder wat wils. Ontdek de Nuraghi forten en geniet van het kristalheldere water van de stranden.

  1. Veneto

Ligging: Noord-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Venetië, Verona, Padua

Bezienswaardigheden: San Marcoplein, Gardameer

Naast het romantische Venetië, biedt Veneto u ook andere prachtige steden en het Gardameer, waar u kunt genieten van watersporten of gewoon kunt ontspannen.

  1. Piemonte

Ligging: Noordwest-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Turijn, Alba, Asti

Bezienswaardigheden: Barolo wijnregio, Alpen

Piemonte is een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van de bergen. Verken de uitgestrekte wijngaarden en proef lokale delicatessen zoals truffels.

  1. Ligurië

Ligging: Noordwest-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Genua, Portofino, Cinque Terre

Bezienswaardigheden: Cinque Terre Nationaal Park, San Fruttuoso abdij

Ligurië, met de beroemde Cinque Terre dorpen, biedt spectaculaire uitzichten op de zee en heerlijke zeevruchten.

  1. Puglia

Ligging: Zuidoost-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Lecce, Bari, Alberobello

Bezienswaardigheden: Trulli huizen, Salento schiereiland

Ontdek de unieke architectuur en geniet van de Mediterrane keuken in deze opkomende toeristische bestemming.

  1. Umbrië

Ligging: Centraal-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Assisi, Perugia, Orvieto

Bezienswaardigheden: Basiliek van Sint-Franciscus, het Trasimeense Meer

Umbrië, vaak beschreven als het groene hart van Italië, biedt een rijke geschiedenis en prachtige natuur.

  1. Trentino-Zuid-Tirol

Ligging: Noord-Italië

Leuke stadjes en dorpjes: Trento, Bolzano, Merano

Bezienswaardigheden: Dolomieten, wijnroute

Ideaal voor liefhebbers van outdoor activiteiten, van skiën in de winter tot wandelen in de zomer. Ook bekend om zijn wijn en appelproductie.

Leave a comment