De beste tips voor een luxe vakantie in Italië

Een vakantie in Italië is een vakantie vol cultuur, natuur en gastronomie. Italië is een land met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijke keuken. Je kunt er genieten van de zon, de zee en het strand, maar ook van de kunst, de architectuur en de monumenten. In deze blog vind je handige tips voor een heerlijke onbezorgde vakantie in de Italiaanse zon. We vertellen je alles over de mooiste steden en de meest populaire badplaatsen waar je heerlijk kunt genieten van een all-inclusive zon-zee-strand vakantie.

 

 • Rome: de hoofdstad en het hart van Italië, waar je kunt wandelen door het oude centrum vol historische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Pantheon en het Vaticaan.
 • Venetië: de stad van de romantiek, gebouwd op meer dan honderd eilanden in een lagune. Je kunt hier varen over de kanalen met een gondel, bewonderen van het San Marcoplein en de Rialtobrug of bezoeken van het kleurrijke eiland Burano.
 • Florence: de stad van de renaissance, waar je kunt genieten van de kunstwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci en Botticelli in musea zoals de Uffizi en de Galleria dell’Accademia. Je kunt hier ook wandelen over de Ponte Vecchio of klimmen naar het Piazzale Michelangelo voor een panoramisch uitzicht over de stad.
 • Napels: de stad van de pizza, gelegen aan de voet van de vulkaan Vesuvius. Je kunt hier proeven van de authentieke Napolitaanse keuken, ontdekken van het historische centrum met zijn smalle straatjes en kerken of uitstapjes maken naar Pompeï en Capri.
 • Milaan: de stad van de mode, waar je kunt winkelen in chique boetieks langs de Via Montenapoleone of bewonderen van het indrukwekkende Duomo. Je kunt hier ook cultuur snuiven in musea zoals La Scala of Santa Maria delle Grazie waar je Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci kunt zien.

Wat zijn de mooiste plekjes voor een strandvakantie in Italië?

Als je van een strandvakantie in Italië houdt, heb je veel keuze uit mooie kustplaatsen. Italië heeft een lange kustlijn met verschillende soorten stranden: van zand tot kiezel, van rotsachtig tot vlak. Het is hier relatief rustig. Ideaal dus voor een romantische vakantie met z’n tweetjes of een onbezorgde babymoon. Hieronder vind je onze top-10 badplaatsen in Italië

 1. Amalfi: de hoofdstad van de beroemde Amalfikust, die bekend staat om zijn kleurrijke huizen die tegen de kliffen hangen. Amalfi heeft een klein maar charmant strand en een historisch centrum met een indrukwekkende kathedraal.
 2. Polignano a Mare: een schilderachtig stadje in Puglia dat bovenop een rots ligt met uitzicht op de Adriatische Zee. Polignano a Mare heeft een spectaculair strand dat omringd wordt door grotten en kliffen.
 3. Tropea: een juweel aan de Calabrische kust met kristalhelder water en wit zand. Tropea heeft ook een pittoresk historisch centrum met smalle straatjes en oude kerken.
 4. Portovenere: een prachtig dorp aan de Ligurische kust dat ook wel het zesde plaatsje van de Cinque Terre wordt genoemd. Portovenere heeft een sfeervolle haven, een imposant kasteel en een romantische kerk op een rots.
 5. Cefalù: een gezellig stadje aan de noordkust van Sicilië met een groot zandstrand en uitzicht op de Rocca, een steile rots waar je kunt wandelen. Cefalù heeft ook een sfeervol historisch centrum met winkels, restaurants en een Normandische kathedraal. Je vindt hier ook heerlijke luxe Italiaanse all-inclusive resorts.
 6. Rimini: een populaire badplaats aan de Adriatische Zee die vooral bekend staat om zijn bruisende nachtleven en vele uitgaansgelegenheden. Rimini heeft ook een lang zandstrand met veel faciliteiten en activiteiten voor jong en oud.
 7. Alassio: een kindvriendelijke badplaats aan de Bloemenrivièra met een breed zandstrand en een gezellige boulevard vol winkels, cafés en restaurants. Alassio heeft ook een sfeervol historisch centrum met pastelkleurige huizen.
 8. Taormina: de meest complete badplaats van Sicilië met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de vulkaan Etna. Taormina heeft een gemoedelijk centrum met winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden zoals het oude amfitheater. Je kunt ook met een kabelbaan naar het mooie strand gaan.
 9. San Teodoro: een van de populairste badplaatsen van Sardinië met een van de mooiste stranden van het eiland: La Cinta. Dit is een lang en hagelwit zandstrand met kristalhelder water. San Teodoro heeft ook een gezellig centrum met leuke restaurants.
 10. Sorrento: een charmante badplaats aan de Amalfikust met uitzicht op de Golf van Napels. Sorrento heeft een klein maar fijn strand en een historisch centrum met winkels, restaurants en bezienswaardigheden zoals de kathedraal. Sorrento is ook een ideale uitvalsbasis om andere plaatsen aan de Amalfikust te ontdekken.

 

 

 

 

 

Leave a comment