Tips voor een stedentrip naar Rome

In Rome is het mogelijk om de Oudheid te herleven en de beroemde gebouwen, kerken en ruïnes te bewonderen die de stad rijk is. De vele uitgaansgelegenheden, restaurants en koffiebars geven de stad een eigentijds en wervelend karakter. Ook de Italiaanse keuken draagt bij aan de beroemde reputatie van Rome. Met een goedkope vliegvakantie naar Rome geniet ook de budgetreiziger van een voordelig en onvergetelijk verblijf.

Wat is er allemaal te zien in Rome?

Bezienswaardigheden liggen in Rome voor het oprapen. De stad kent eindeloos veel hoogtepunten, zoals het beroemde Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum. Bovendien is het stadscentrum van Rome op zich al een ware attractie en behoort het tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een koffie op een van de gezellige terrasjes of onder het genot van een Italiaans ijsje kunt u de sfeer van de stad het beste proeven. De vele pleinen en fonteinen vormen een prachtig decor en zijn uiteraard voor iedereen te bezichtigen. Andere hoogtepunten zijn het park Villa Borghese met een bijzondere kunstcollectie en Vaticaanstad met de St. Pieterskerk en de Sixtijnse Kapel. Reden genoeg om uw budget vliegticket naar Rome te reserveren!

Top 5 hotspots in Rome

  1. Het Colosseum: het wereldberoemde amfitheater die je tot op de dag van vandaag nog steeds kunt bezoeken
  2. Trevifontein: de beroemdste fontein van de stad waar menig toerist een muntje in werpt
  3. Pantheon: Een schitterende kerk die zeker het bezoeken waard is
  4. Sixtijnse Kapel: bekend door de beroemde schilderingen van Michelangelo
  5. Piazza Navona: een beroemd en levendig plein met fonteinen, cafés, terrassen en straatartiesten

Hoe kom ik van en naar het vliegveld?

Het grootste vliegveld van Rome is het Leonardo da Vinci Fiumicino vliegveld en ligt op 26 kilometer afstand van het centrum. Vanaf hier is het makkelijk en voordelig om met de bus of de trein richting het stadscentrum te reizen. De trein rijdt om het half uur en doet er ongeveer 30 minuten over. Een iets goedkopere optie is om gebruik te maken van de shuttlebus, die er ongeveer een uur over doet. Het vliegveld Ciampino is een andere luchthaven van Rome, en ligt op 15 kilometer afstand van de stad. Met de bus richting centrum is vanaf dit vliegveld het gemakkelijkst en goedkoopst. Bekijk ook de andere vliegvakanties in Italië.

Leave a comment