Het verzekeren van een oldtimer; hier moet je aan denken!

autoverzekering

Ben je de trotse bezitter van een oldtimer? Heb je bijvoorbeeld een oude Saab, een oude Mercedes of een oude Porsche in jouw schuur staan? Als je een dergelijke oldtimer in jouw schuur hebt staan, ben je hier ongetwijfeld zuinig op.

Deze zuinigheid uit zich mogelijk ook in het vertroetelen van de auto. Als je een oude auto hebt, is het eigenlijk ook pure noodzaak om de auto te vertroetelen. De auto heeft veel (positieve) aandacht nodig, moet goed onderhouden worden en maakt waarschijnlijk niet al te veel kilometers. Voor de kilometers die je wel gaat maken, is het zaak dat je jouw oldtimer goed verzekerd.

Een auto verzekeren is iets anders dan een oldtimer verzekeren. Als je jouw oldtimer wilt berekenen, is het daarom zaak om op enkele aandachtspunten te letten. Welke aandachtspunten dat zijn, lees je in dit artikel terug.

De waarde van jouw oldtimer

Sowieso is het verstandig om goed naar de waarde van jouw oldtimer te kijken. Voordat je de oldtimer kunt verzekeren, is het in veel situaties verstandig om jouw oldtimer te laten taxeren. Door een taxatie uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van de dagwaarde van de oldtimer. Je kunt de verzekering daar op afstemmen; dit is overigens ook iets dat verplicht wordt gesteld door de meeste verzekeringsmaatschappijen.

Hoeveelheid kilometers per jaar

In veel gevallen wordt een oldtimer in de wintermaanden niet gereden. In die wintermaanden is het dan ook aan te raden om jouw auto te schorsen, zodat je hier geen wegenbelasting voor hoeft te betalen. Met het oog op de autoverzekering is het aan te raden om hiermee ook rekening te houden bij het bepalen van de hoeveelheid kilometers. Des te minder kilometers je van plan bent te rijden, des te voordeliger de premie uitvalt.

Speciale oldtimerverzekeringen

Eigenlijk kun je jouw pijlen direct het beste richten op een speciale oldtimerverzekering. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Allianz Direct autoverzekering die geschikt is voor een oldtimer. Dankzij een dergelijke verzekering kun je met een gerust hart instappen in jouw oldtimer. Veel rijplezier en veel veilige kilometers gewenst!

Leave a comment